Kategorier
Skrivare

Ska du hyra skrivare till ditt företag?

Att investera i en skrivare för ditt företag är inte alltid det mest ekonomiska valet. Det kan lätt bli en onödig utgift som du kan undvika genom att överväga att hyra en skrivare istället.

När ditt företag får en plötslig ökning av arbetsbelastningen kan det vara en positiv händelse. Men med den ökningen kommer också extra kostnader som du inte hade budgeterat för. Detta var precis vad som hände Karin när hennes bokföringsföretag plötsligt fick mer arbete än förväntat. Hon stod inför två alternativ: antingen tacka nej till de nya order eller anställa mer personal.

Att avvisa kundernas önskemål var inte en realistisk möjlighet, så hon stod inför den utmaningen att utöka arbetsstyrkan. Detta krävde inte bara fler medarbetare utan också mer kontorsutrustning, inklusive skrivare. Lyckligtvis hade en lokal intill blivit tillgänglig, och ingen hade hyrt den ännu, så hyresvärden hade inga invändningar mot att tillfälligt hyra ut den.

Fördelarna med att hyra skrivare till ditt företag

Karin visste redan om en plats där hon kunde hyra skrivare för företag, och samma gällde för möbler. Genom att hyra både skrivare och möbler kunde hon spara en betydande summa pengar, och hon behövde inte oroa sig för att ha dessa tillgångar stående oanvända när den ökade arbetsbelastningen avtog. Att hitta extra personal var inte heller ett problem eftersom hon hade flera ekonomer som kunde komma in och arbeta extra vid behov.

När lokalerna var i ordning och den hyrda skrivaren levererades, tog en tekniker hand om installationen. Teknikern försäkrade henne om att om skrivaren skulle stöta på problem, kunde hon enkelt kontakta dem och de skulle vara på plats inom två arbetsdagar. Det gav Karin en känsla av trygghet och flexibilitet. Hon började fundera på om det kanske skulle vara fördelaktigt att behålla skrivaren även när den ökade arbetsbelastningen hade stabiliserats. Det var trots allt svårt att förutse när den gamla skrivaren skulle gå sönder eller när en liknande ökning av arbetsmängden skulle inträffa.