Kategorier
Logistik

Enorma fördelar med tredjepartslogistik

Har ni hört talas om en tredjepartslogistik? Det har ni säkert utan att ens tänka på det. Kanske är det dags för ert företag att välja det bästa alternativet.

Tänk er att ni är ett nytt företag som precis börjat utöka försäljningen. Plötsligt räcker inte lagerplatserna till, och ni har inte möjlighet att ta in fler anställda, och liknande. Då snubblar ni över ett annat företag med liknande problem, men som har valt att anlita en tredjepartslogistik, och de har plötsligt inga bekymmer i världen. Vad betyder det att anlita en tredjepartslogistik? Ni får en till länk i kedjan, en effektiv lösning.

När ni säljer en vara så är det också ert ansvar att se till så att den hamnar hos rätt kund i ett bra skick. Annars kommer ni inte att gå särskilt långt som företag. Tänk också hur bra det skulle vara om ni kunde skicka varor utomlands och öka er försäljning. Allt detta är möjligt med en tredjepartslogistik. Låt oss kika lite närmare på hur det skulle kunna vara fördelaktigt för ert företag.

Tredjepartslogistik tar hand om lagring och leverans

Som ett nytt företag kanske man inte har råd att köpa en stor truck som ska leverera varor runt omkring i landet. Det kostar med underhåll och skatter. Men vad sägs om att hyra bort jobbet till någon som har leveranser som sitt största fokus? De fraktar ändå varor runt omkring i landet, och kan därför erbjuda prisvärda alternativ, eftersom det är fler företag som skickar sina varor med samma frakt.

Och hur är det med lagret? Tänk vad praktiskt om kundens beställning går rätt ner i inkorgen hos en tredjepartslogistik som redan förvarar era varor, och som sedan kan skicka ut varan på en gång med sina lastbilar. Det gör ju att ni som företag bara behöver fokusera på själva säljandet och tillverkandet. Kan det bli en smartare lösning än så?