Kategorier
Flytt

Rätt flyttfirma för att flytta till Stockholm är baserad i huvudstaden

Vilken flyttfirma ska man använda när man ska flytta till Stockholm? Inte den norrländska firman som Lisa använde i alla fall. Hellre en från storstaden.

Norrlänningen Lisa närde en dröm om att utforska livet i storstaden. Därför bestämde hon sig för att flytta till Stockholm. Hennes förväntningar var skyhöga. Tyvärr visade sig flytten inte riktigt gå som hon hade tänkt. Den skulle till och med kunna beskrivas som en mardröm. Vad exakt som gick så illa och hur hon hade kunnat undvika problemen ska du snart få veta mer om.

Det handlade i grund och botten om att den norrländska flyttfirma hon valt inte levde upp till förväntningarna. Eller ens vad som skulle kunna kallas för att leva upp till avtalet de tecknat när hon beställde tjänsten. Till att börja med var de försenade på flyttdagen, de hanterade hennes ägodelar vårdslöst och orsakade ett flertal skador på hennes möblemang. 

Därtill var kommunikationen bristfällig, vilket gjorde hela upplevelsen till en stressig upplevelse. Lisa insåg snabbt att hon gjort ett dåligt val när det kom till flyttfirman, men genomförde ändå flytten eftersom hon inte trodde att hon hade något val. De allra största problemen dök upp när den norrländska chauffören skulle navigera lastbilen på Stockholms gator.

Erfarenhet av Stockholm ett krav på en bra flyttfirma

Lisa lärde sig en hel del den dagen. Till exempel att det är bäst att anlita en flyttfirma från Stockholm om någon av adresserna som det ska flyttas till eller från ligger just i Stockholm. Det kan vara så att det är för mycket begärt av en flyttfirma från landsbygden att klara av att köra lastbil i storstadstrafik.

För att du ska undvika att hamna i Lisas situation finns en hel del saker du kan tänka på. Först och främst bör du göra noggrann forskning gällande olika flyttfirmor. Läs recensioner och användaromdömen online och fråga runt bland vänner och kollegor om de har bra eller dåliga erfarenheter av någon speciell flyttfirma i Stockholm.

På detta sätt kan du få en uppfattning om vilka företag som är pålitliga och vilka du bör undvika. Därefter bör du ta kontakt med flera olika flyttfirmor för att begära en offert. Var noga med att ange vilka adresser du flyttar från respektive till. Detta kan i vissa fall påverka arbetstiden för flytten och i förlängningen priset på den.

Så hittar du rätt flyttfirma i Stockholm – lätt som en plätt

När du granskar offerterna ska du inte bara stirra dig blind på vad de olika flyttfirmorna kostar. Du kan även se hur de har formulerat sina offerter och hur snabba de varit i sin kommunikation. Detta kan säga en hel del om hur en flyttfirma sköter sina affärer i stort. 

Det finns, som sagt, en hel del fördelar med att välja en flyttfirma från Stockholm när du ska flytta till eller från huvudstaden. Lokala företag har generellt sett bättre lokalkännedom. En chaufför som är van att köra runt i Stockholm kommer inte ha några problem med att ta sig fram ens när det pågår omfattande vägarbeten i innerstaden. 

Valet av flyttfirma kan vara helt avgörande för att få en smidig och stressfri upplevelse på flyttdagen. Fråga bara Lisa! Nu har hon inte tänkt att flytta igen i det närmaste, men nästa gång hon ska ta sitt pick och pack till en ny adress kommer hon definitivt anlita en erfaren flyttfirma från Stockholm. 

Har du behov av flyttfirma i Stockholm? Besök denna hemsida för mer information samt tips om detta peterakare.se