Kategorier
Städ

Ovärderligt med städhjälp

Det finns tillfälle i livet då vissa saker inte längre går att göra med samma lätthet. Då är det tur att det finns företag som kan hjälpa till med städningen, så man kan klara av vardagens måsten.

När Anna-Maria ramlade och gjorde sig illa i benen kunde hon inte ana hur besvärligt det skulle bli. Hon kunde gå med stöd och insåg snart att sysslor som att dammsuga och torka golv blev krångligt. Visst var det svårt att bära kaffekoppar och duka fram, men där hade hon hjälp av sin rullator hon fått låna. På den kunde hon ställa saker som skulle förflyttas.

Dottern insåg snabbt dilemmat och letade fram en städfirma, som sysslar med hemstädning i Gävle, och skulle kunna hjälpa till.

Välja tjänster

Anna-Marias dotter bokade tid då de skulle komma på hembesök. De satte sig ner och Anna-Maria fick berätta vad hon tyckte var svårast att klara av. Utifrån det gjorde de upp ett schema på vad som skulle göras. Tillslut enades de om att de skulle komma till Anna-Maria varje onsdag förmiddag. De skulle göra de grundläggande rutinerna, som att dammsuga och torka golv, torka av alla ytor samt städa badrummet.

Samma person skulle komma varje vecka. Något som Anna-Maria kom att se fram emot. Efter en tid kunde hon själv klara alla sysslorna då benet läkt och hon kunde lämna tillbaka rullatorn. Men varför ändra på något som fungerar så bra, tänkte hon och bestämde sig för att fortsätta att få besök av Katarina, som den duktiga städhjälpen hette.