Om Söderåsdagen

Söderåsdagen är en dag då Söderåsen blomstrar och öppnar upp. En dag som andas hållbarhet, aktiviteter och glädje. Gårdsbutiker, konstnärer, föreningar, aktivitetsföretag har öppet och bjuder på aktiviteter för att både våra lokala besökare och turister ska upptäcka vår fantastiska ås och våra kommuner som omger den.

Söderåsdagen 2020 – #viställerinteinviställerom

På inrådan från polismyndigheten har vi nu tagit det enormt tunga beslutet att Söderåsdagen 2020 i sin fysiska form flyttas fram till 2021. Ett väldigt tråkigt besked, men vi vill påminna om att de flesta av de aktörer som skulle delta under Söderåsdagen har öppet som vanligt både lördagen den 12 september 2020 och många andra dagar, se mer information på deras respektive hemsida. Ni hittar länkar till deras hemsidor under programmet för 2021.

Vi vill också påminna om att det är Vandringen Dag den 12 september, så ta er gärna ut på en promenad på vår vackra ås. Det är Kulturarvsdagen så passa på att besöka alla fantastiska kulturmärken vi har, och dessutom även Geologins Dag.

Givetvis vill vi trots detta bjuda er på fantastiska upplevelser här från Söderåsen. Ni kommer via vår Facebook och Instagram den 12 september och hela vägen fram till dess få besöka några guldkorn inför 2021 års Söderåsdag.

På tal om 2021 års Söderåsdag har vi redan nu startat planeringen och hoppas på att kunna erbjuda ännu fler naturnära härliga aktiviteter.

Och som sagt, glöm inte bort att Söderåsen och många av dess aktörer har öppet fram till dess!

Söderåsdagen 2021

Söderåsen är vackert belägen i de fyra kommunerna Åstorp, Klippan, Svalöv och Bjuv. Upplevelser som erbjuds är förknippade med natur, kultur, mathantverk och utomhus aktiviteter.

Vi vill att ni ska få uppleva naturen genom guidade turer, shoppa lokalproducerat i gårdsbutikerna, äta lokalt och gott, och upptäck sevärdheter på vår fagra ås.

Över hela Söderåsen erbjuds du som besökare upplevelser bland bokskog och fågelsång, där finner du avkoppling och inspiration. Den vackra och vilda Söderåsen är gammal, 150 miljoner år för att vara mer exakt. Det är kanske inte så underligt att det känns som ett äventyr att bara besöka den, lite trolskt. Här finner du riktig vildmark med urgammal skog, höga branter och hemlighetsfulla, mörka vatten.

Du hittar gårdsbutiker med lokala råvaror och växtlighet för ditt egna hem. Det finns platser på Söderåsen där du kan se olika djurarter som du kan beskåda, klappa och till och med rida på under Söderåsdagen.

Välkommen till Söderåsdagen 2021!

Vem / Vilka

Söderåsdagen är en gemensam satsning där alla aktörer ansvarar för sin egen aktivitet och säkerhet för den, men där vi tillsammans visar upp allt fantastiskt vi har att erbjuda.

Det är en härlig blandning av aktivitetsföretag, gårdsbutiker, föreningar och privatpersoner som ställer upp för att visa det bästa vi har att.

Här på hemsidan lyfts alla aktörer upp och hittas på den lättnavigerade kartan och i programmet. Vi vill göra det enkelt för dig att uppleva, äta och bo.

Det kommer ordnas guidningar och öppethus på olika platser.

Söderåsdagen är alla vi som under en dag vill marknadsföra oss tillsammans. En unik dag där vi tack vara våra partners och sponsorer får denna fantastiska möjlighet.

Vision

Det är vad vi strävar efter och arbetar för på lång sikt. Det är det som får oss att tänka efter och att lyfta blicken när vi får utmaningar att lösa. Vår vision fungerar som en fyr när vi befinner oss mitt i stormen.

”Skapa och främja en hållbar och klimatvänlig besöksdestination”

Mission

Det vi gör är viktigt för framtiden och nästkommande generationer. Vi ska hjälpa aktörer i området att synas och utveckla en hållbar besöksdestination för att få en levande landsbygd som arbetar mot ett bättre klimat.

”Hjälpa och utveckla området med ett hållbart synsätt för att få en levande landsbygd mot ett bättre klimat”

Mål

Söderåsen ska upplevas av kommuninvånarna och besökare som en komplett, attraktiv och hållbar besöksdestination med många möjligheter att bo, äta, göra och uppleva. Söderåsen ska även upplevas som spännande och ligga i framkant när världen förändras. Vi ser för dagen särskilda erbjudande och prova på aktiviteter. Det är mycket som händer. Fullt med liv och rörelse utspritt över alla våra kommuner.

Verksamhetsidé

Söderåsdagen ska vara en dag då Söderåsen blomstrar och alla öppnar upp. En dag som andas hållbarhet, aktiviteter och glädje. Gårdsbutiker, konstnärer, föreningar, aktivitetsföretag har inte bara öppet utan bjuder på massor av olika aktiviteter för att både kommuninvånare och turister ska upptäcka vår fantastiska ås och våra kommuner som omger den.

Languages »